Jeg er foredragsholder, historiefortæller, musiker og harmonikalærer

Helle Asmild. Foredragsholder, historiefortæller, musiker og musiklærer
Helle Asmild. Foredragsholder, historiefortæller, musiker og musiklærer

Helle Asmild er en fremragende historiefortæller.
Hun fortalte på en personlig og meget nærværende måde om sine oplevelser, hvilket rørte os alle. Med både humor og alvor formåede hun at holde os fanget fra første ord og hun gav os alle stof til eftertanke.
De varmeste anbefalinger

Kirke- og kulturmedarbejder i Vinding Sogn (2023)

Helle Asmild er en levende fortæller og fangede alles opmærksomhed.
Hun har efterfølgende fået stor ros fra forsamlingen (ca. 135 tilhørere).
Tak for det Helle.

Anna Søndergaard fra Motion og Kultur, Hammerum (2019)

Du har en virkelig god form, en fin diktion og en præcis timing.
Tag det fra en, som har holdt op til fire foredrag og 7 morgensamlinger pr uge i godt 30 år på højskolen.
Niels H. Elberling (2019)

Jeg har en stor kærlighed til kulturmøder, og fra mine rejser og fra mit samvær mennesker fra mange forskellige steder ved jeg, hvor forskellig verden kan se ud, når opvækst og kultur farver den linse, som vi ser den igennem.

I 2017 var jeg gæst hos Stig Ulrichsen i "Welcome to my world" Østjysk TV.

Jeg er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium som klassisk akkordeonist og har i mange år optrådt med musik, foredrag og historiefortælling, ligesom jeg underviser i harmonika.
Jeg er også pilgrimsfarer – med et barn på 1 1/2 år på armen - hvilket senere førte til mit første musikfortælling: ”Pilgrimsfærden."
I sommeren 2016 blev jeg og min familie inviteret til Kenya, hvilket udviklede sig til et besøg med musik og historiefortælling på festivaller, skoler og rehabiliteringscentre for gadebørn. Samme år inviterede vi den kenyanske musiker Reagan Oduor Nyacheinga til Danmark. Han er nu min svigersøn, og vi optræder med teater- og musikfortællingen: "Karen Blixen og Kenya."
I 2017 bød vi en flygtning fra Syrien velkommen i familien, og det var hans beretninger, der senere blev til "En Flygtnings Fortælling."
I 2018 var jeg atter på vandretur - denne gang i Armenien - hvilket gav mig inspiration til den musikfortælling, som jeg holder sammen med min datter Amalie: "Et lille lys i et stort mørke - Armenien og Karen Jeppe."
Det var også i 2018, at en flygtningefamilie bad mig om hjælp. De var analfabeter, og deres børn kæmpede forgæves for at følge med i skolen. Dette indblik i hvad nye familier i Danmark står overfor, og ikke mindst hvor kompliceret det er at forstå hinanden, danner baggrund for musikforedraget: "En fremmed forsøger at forstå."

Jo mere jeg finder ud af, hvordan vi egentlig opleves af de mennesker, der kommer rejsende til Danmark udefra, jo mere ærgerlig bliver jeg over konsekvenserne af alle de store og små misforståelser, der uvægerligt sker, men som ofte ikke bliver håndteret professionelt. Om det handler mine foredrag for virksomheder og
NGO´er.

Jeg er en erfaren foredragsholder, historiefortæller, musiker og harmonikalærer med stor kærlighed til kulturmøder. Lær om kulturforskelle og om, hvordan vi drager glæde af dem. Hør historien om den danske kvinde Karen Jeppe og hendes kamp for at redde armenierne under og efter folkemordet eller om Karen Blixen, der så inderligt håbede, at også positive ting ville blive husket. Oplev mit møde med mennesker fra fremmede steder eller udforsk mine rejser. Mine foredrag og musikoptrædener spænder fra det dybt alvorlige til det lette og eventyrlige og fra konkrete oplæg til virksomhedsledere til munter underholdning - fordi begge dele er vigtigt!

I 2009 var der en artikel om mig i Kristeligt Dagblad, som kan læses ved trykke på linket herunder:

Jeg arbejder meget med vekselvirkningen imellem musik og historiefortælling.
Musikken er en ordløs formidler af følelser og sindsstemninger og kan - sammen med den billeddannende historiefortælling - skabe et stærkt og varigt minde hos publikum.
Menneskelig forståelse har mange lag, og mit publikum får mulighed for at gennem musikken at mærke efter og gennem historiefortællingens billeder at opleve noget andet og dybere end det, som den voldsomme offentlige debat vækker i os.