Til Højskoler, kursuscentre m.m.

Foredrag, historiefortælling og musik

Vi fik bare så meget mere end en fortælling om en flygtning. Helle er en gudsbenådet fortæller, der kan fremkalde billeder på ens nethinde af mennesker, steder og hændelser, så man tror man har set dem. Følelserne sad helt uden på tøjet, uden at hun på noget tidspunkt havde været sentimental eller fordømmende om de hændelser, hun fortalte om. Jeg tror aldrig, der har været så stille i vores forsamlingshus. Vi sad helt opslugt af Helles rolige måde at være dramatisk på og vi fik så meget med hjem at tænke over.
Dorit Skovmand fra Pjedsted-Bredstrup Foredragsforening (2019)

Få inspiration til anderledes oplevelser med foredrag, historiefortælling og musik.
Hør om Karen Jeppe og Armenien, en flygtnings skæbne eller kulturmødet i en familie

Musik- og teaterforedrag om Karen Blixen set fra Danmark og fra KenyaMusik- og teaterforedrag om Karen Blixen set fra Danmark og fra Kenya

Historiefortælling, musik og teater.
Vi er i en lille souvenirbutik i Karen-distriktet i Nairobi, hvor kenyaneren Reagan falder i snak med Helle - en dansk turist med stor interesse for Karen Blixen. De spiller og snakker og det, de ved om Karen Blixen, viser sig at være meget forskelligt.

Historiefortælling væves sammen med musik og teater, i beretningen om den lille danske kvinde, der var med til at redde 1800 armeniere fra slaveri og tvangsægteskaber.

Musikfortælling: ”Et lille lys i et stort mørke – Armenien og Karen Jeppe”Musikfortælling: ”Et lille lys i et stort mørke – Armenien og Karen Jeppe”

Kun et lille lys
- Armenien og Karen Jeppe

Karen Blixens fortællinger set fra Danmark og fra Kenya.

Musikforedrag og historiefortælling: ”En fremmed forsøger at forstå” ved Helle AsmildMusikforedrag og historiefortælling: ”En fremmed forsøger at forstå” ved Helle Asmild

Et musikforedrag om de misforståelser, der uvægerligt sker, hver gang vi mødes og prøver at forstå hinanden.

En Fremmed forsøger at forstå

Foredrag/historiefortælling: ”En Flygtnings Fortælling” ved Helle AsmildForedrag/historiefortælling: ”En Flygtnings Fortælling” ved Helle Asmild

Helle Asmild inviterer en flygtning til at bo i sin familie og sammen forsøger de at få vished om hans brors skæbne – den bror, der forsvandt på turen over Middelhavet.

En Flygtnings Fortælling

Musikforedrag: ”Fortællinger fra et rejseliv” ved Helle AsmildMusikforedrag: ”Fortællinger fra et rejseliv” ved Helle Asmild

Fortællinger fra et rejseliv

Musikforedrag: ”En ny slags familie” ved Helle AsmildMusikforedrag: ”En ny slags familie” ved Helle Asmild

Et underholdende og tankevækkende foredrag med musik om kulturmødet i en familie og om nogle af de muligheder for helt anderledes oplevelser, der er meget tættere på os, end vi går og tror.

En ny slags familie

Et underholdende og tankevækkende foredrag med musik om kulturmødet i en familie og om nogle af de muligheder for helt anderledes oplevelser, der er meget tættere på os, end vi går og tror.