Historiefortælling

Historiefortælling er en ældgammel kunstform som handler om at skabe stærke billeder hos tilhørerne.
Historiefortælling har meget at tilbyde i en verden, hvor manges fantasi lider under en overflod af visuelle stimuli, og fra tilbagemeldingerne ved jeg, at det fortættede nærvær og historiefortællingens selvskabende element gør stort indtryk.
Mit publikum udtrykker ofte overraskelse over egen evne til at skabe så stærke indre billeder.

Historiefortælling, musik og teater.
Vi er i en lille souvenirbutik i Karen-distriktet i Nairobi, hvor kenyaneren Reagan falder i snak med Helle - en dansk turist med stor interesse for Karen Blixen. De spiller og snakker og det, de ved om Karen Blixen, viser sig at være meget forskelligt.

Historiefortælling væves sammen med musik og teater, i beretningen om den lille danske kvinde, der var med til at redde 1800 armeniere fra slaveri og tvangsægteskaber.

Kun et lille lys
- Armenien og Karen Jeppe

Sceneoptræden med historiefortælling:

Karen Blixens fortællinger set fra Danmark og fra Kenya

Historiefortælling:

Et musikforedrag om de misforståelser, der uvægerligt sker, hver gang vi mødes og prøver at forstå hinanden.

En Fremmed forsøger at forstå

Helle Asmild inviterer en flygtning til at bo i sin familie og sammen forsøger de at få vished om hans brors skæbne – den bror, der forsvandt på turen over Middelhavet.

En Flygtnings Fortælling

Foredrag med historiefortælling:

En ny slags familie

Et underholdende og tankevækkende foredrag med musik om kulturmødet i en familie og om nogle af de muligheder for helt anderledes oplevelser, der er meget tættere på os, end vi går og tror.

Fortællinger fra et rejseliv

Det er et foredrag fyldt med morsomme og absurde rejseberetninger, men historierne går også den anden vej, for Helle Asmild har selv haft folk fra andre verdensdele boende i sit hjem - en musiker fra Afrika, en flygtning fra Syrien.