Helle Asmild

th_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpg

Forside

Hvem er jeg?

Foredrag, musik og historier

Undervisning

Pressefotos

Anmeldelser og presseomtale

Foldere

Videoer

Kalender

Kontakt

Links

 

Undervisning

Der er nogle, der siger, at ”person” kommer af per sona = gennem lyd. Om det er rigtigt, ved jeg ikke, men jeg ved, at det betyder meget for mennesker at udtrykke sig gennem lyd, og at musikken er en fantastisk måde at gøre det på!


Jeg tror, det er derfor, at folk i alle aldre beslutter sig for at lære at spille musik - for det er jo svært! Ja, selvfølgelig er det svært, og det kræver både tid og engagement, men motivationen kommer indefra og den er stærk! Det er også derfor, at de godt kan lære det! Vel bliver man nok ikke verdensmester, når man starter som 60- eller 70- eller 80-årig (eller ældre såmænd), men mine elever starter jo heller ikke, fordi de vil være verdensmestre - de begynder at spille musik for at kunne udtrykke sig selv gennem instrumentet, og det er aldrig for sent at blive bedre til at udtrykke sig selv eller at begynde at udtrykke sig på nye måder!
Det betyder ikke, at alle mine elever ønsker at spille for andre. Nogle gør, mens andre ”bare” spiller for sig selv. At sidde i sin stue og lytte til sig selv, mens man spiller - det er kvalitetstid! (Jeg ved godt, at det udtryk bruges om alt fra en jordomrejse til at fange sit barns blik i bakspejlet, inden man afleverer det i institutionen, men lad nu det ligge).
Jeg underviser elever på alle niveauer og med alle typer forudsætninger (eller mangel på samme). Fælles for undervisningen er udgangspunktet i den enkelte elevs ønsker og musiksmag. Jeg underviser både i piano- og knapharmonika, ligesom jeg underviser både efter gehør og efter noder.
Mine elever spiller sømandsviser, slagere og evergreens men også folkemusik og rytmisk musik som f.eks. Beatles, Abba, Kim Larsen og Leonard Cohen. Her arbejder vi meget med rytmerne, for Kim Larsen skal jo have en solid rock-rytme under sine sange og ikke en standard ”Um-ba!”

Undervisningsvideo: Harmonika spil swing (1):


Undervisningsvideo: Harmonika spil swing (2):


Undervisningsvideo:Lær rytmisk harmonika 1:

Undervisningsvideo:Lær Country:


 

 

Til sidst vil jeg også lige slå et slag for akkompagnementet - en stærk undervurderet del af det at spille harmonika! Gode akkompagnatører er populære overalt, og harmonikaen er et fantastisk instrument, når der skal bakkes op om en sanger, en violinist, spilles til en fællessang og til alt mulig andet.
Jeg underviser i harmonika i FOF Århus og FOF Horsens-Hedensted-Vejle. De, der ønsker undervisning gennem FOF, er velkommen til at kontakte mig først. Ring gerne (29322133), så fortæller jeg hvilke tilbud, der er her og nu. Man kan også tilmelde sig undervisning gennem:


FOF Århus: 86 12 29 55
mail@fof-aarhus.dk
http://www.fof.dk/aarhus

 

FOF Horsens-Hedensted-Vejle: Tlf. 76 25 89 88
hhv@fof.dk
http://www.fof.dk/horsens-hedensted-vejle