Helle Asmild

th_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpg

Forside

Hvem er jeg?

Foredrag, musik og historier

Undervisning

Pressefotos

Anmeldelser og presseomtale

Kalender

Kontakt

Links

 

Karen Blixen og Kenya

 

Karen Blixens fortællinger set fra Danmark og fra Kenya.

 

Foredrag med historiefortælling og musik


Karen Blixen havde en historie om Kenya - har Kenya en historie om hende? Hun elskede Kenya, men hvad mon kenyanerne tænker om hende i dag?

 

Karen Blixen var en fantastisk forfatter, og så var hun historiefortæller. Hun fortalte gerne om sin tid i Afrika, og som enhver ægte historiefortæller løj hun sine historier dybere og sandere.
I dette foredrag fortæller Helle Asmild to af historierne fra Karen Blixens forfatterskab: ”Barua a soldani” samt historien om Kinanjui, og den kenyanske musiker Reagan Odour Nyachienga - der også er Helle Asmilds svigersøn - deler sine tanker om Karen Blixen: Hvad gjorde hun godt i Kenya - og hvad var skidt? Og hvad er konsekvenserne for kenyanerne i dag?
Ved hjælp af historiefortællingen skal vi prøve at komme ind under huden på Karen Blixen - denne komplekse og på mange måder hemmelighedsfulde person, og vi skal også have en smagsprøve på den publikumsinvolverende afrikanske fortælletradition.
Foredraget er bygget op som en vekselvirkning mellem fortællinger og musik, og vi skal høre både afrikansk og dansk folkemusik, som den lyder, når en dansk harmonikaspiller spiller sammen med en afrikaner og hans traditionelle trommer.


Reagan Nyachienga er perkussionist og har gennem mange år arbejdet med at hjælpe gadebørn med gennem musik at overkomme traumer, så de kan blive genintegreret i samfundet. Han er selv opvokset i Nairobis slum, og som 13-årig mistede han begge sine forældre men var så heldig, at hans far havde to koner, så der var stadig en ”mor” at støtte sig til.

 

 

 

Reagan Nyachienga og Helle Asmild

 

Karen Blixen fortællinger

 

Varighed: 60 - 120 min.

Pris: 5.500 kr. + transport

 

For optrædener med M-Tafsiri Africa Duo se her