Helle Asmild

th_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpg

Forside

Hvem er jeg?

Foredrag, musik og historier

Undervisning

Pressefotos

Anmeldelser og presseomtale

Kalender

Kontakt

Links

 

Hvem er jeg?

musik

 

 

Jeg er foredragsholder, historiefortæller og musiker.

 

Jeg er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium som klassisk akkordeonist (=harmonikaspiller), og har optrådt i mange år, ligesom jeg underviser i harmonika.

Da Berlinmuren faldt, samarbejdede jeg med den bulgarske bryllupsmusiker Alexander Rajtjev og arrangerede en turné med hans orkester i Danmark i 1995.

Jeg har optrådt de besynderligste steder, bl.a. i Nordkorea i 1989 i anledning af ”Den Store Leder” Kim Il Sungs fødselsdag – sikke en historie!


hvemJeg er også pilgrimsfarer – med et barn på armen, hvilket jeg fortæller om i musikforedraget: ”Pilgrimsfærden.”
Jeg har i ½ år rejst alene i Østafrika. Der lånte jeg en cykel og cyklede over månebjergene og ned til pygmæerne i Congos regnskov.

Jeg er mor til fem børn, der alle spiller musik.
Det er en skrap mor, der jager sine børn op klokken 6 hver morgen, så de kan nå at spille violin, inden de skal i skole, men interessant nok er det aldrig det, de har kritiseret mig for!

Lige nu har jeg følgende optrædener med mine børn:
Med min datter Amalie i ”Et lille lys i et stort mørke - Armenien og Karen Jeppe.”
Med min datter Tabita og min 12-årige søn Halfdan i ”Den Musikalske Familie.”
Med min 15-årige søn Andreas i ”Ungdommen er ikke, hvad den har været - og det har den forresten aldrig været!”

I sommeren 2016 blev vi inviteret til Kenya af historiefortælleren John Namai og musikeren Reagan Nyachienga, og det udviklede sig til et 5 uger langt besøg med optrædener på blandt andet skoler, festivaller og rehabiliteringscentre for gadebørn. I oktober til december samme år inviterede vi Reagan Nyachienga til Danmark, og optrådte sammen med ham på skoler, i kirker, for musikforeninger og meget mere.
Sammen med han optræder jeg nu med musikforedraget ”Karen Blixens fortællinger set fra Danmark og fra Kenya.”

I 2017 kom en flygtning fra Syrien rejsende. Han blev budt velkommen i min familie, og hans beretninger fra livet i Syrien og Libanon, om flugten til Europa og om kampen for at tilpasse sig en ny kultur danner grundlaget for foredraget: ”En Flygtnings Fortælling.”

I 2018 var jeg atter på vandretur med min rygsæk, denne gang i Armenien, hvor oplevelserne og samværet med armenierne gav mig inspirationen til musikforedraget ”Et lille lys i et stort mørke - Armenien og Karen Jeppe.