Helle Asmild

th_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpg

Forside

Hvem er jeg?

Foredrag, musik og historier

Undervisning

Pressefotos

Anmeldelser og presseomtale

Foldere

Videoer

Kalender

Kontakt

Links

 

Hvem er jeg?

musik

 

Jeg er foredragsholder, historiefortæller og musiker.

Jeg er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium som klassisk akkordeonist (=harmonikaspiller), og har optrådt i mange år, ligesom jeg underviser i harmonika.
Da Berlinmuren faldt, samarbejdede jeg med den bulgarske bryllupsmusiker Alexander Rajtjev og arrangerede en turné med hans orkester i Danmark i 1995.

Jeg har optrådt de besynderligste steder, bl.a. i Nordkorea i 1989 i anledning af ”Den Store Leder” Kim Il Sungs fødselsdag – sikke en historie!


hvemJeg er også pilgrimsfarer – med et barn på armen, hvilket jeg fortæller om i musikforedraget: ”Pilgrimsfærden.”
Jeg har i ½ år rejst alene i Østafrika. Der lånte jeg en cykel og cyklede over månebjergene og ned til pygmæerne i Congos regnskov.

Jeg er mor til fem børn, der alle spiller musik.
Det er en skrap mor, der jager sine børn op klokken 6 hver morgen, så de kan nå at spille violin, inden de skal i skole, men interessant nok er det aldrig det, de har kritiseret mig for!

Lige nu har jeg blandt andet følgende optrædener med mine børn:

Med min datter Tabita og min 13-årige søn Halfdan:
Den Musikalske Familie

Med min 15-årige søn Andreas:
Ungdommen er ikke, hvad den har været - og det har den forresten aldrig været!

I sommeren 2016 blev vi inviteret til Kenya af historiefortælleren John Namai og musikeren Reagan Oduor, og det udviklede sig til et 5 uger langt besøg med optrædener på blandt andet skoler, festivaller og rehabiliteringscentre for gadebørn. Senere samme år inviterede vi Reagan Oduor til Danmark, og optrådte sammen med ham på skoler, i kirker, for musikforeninger og meget mere.

Reagan Oduor er nu min svigersøn og sammen med han optræder jeg med teater- og musikforedraget:
Karen Blixen og Kenya


I 2017 kom en flygtning fra Syrien rejsende. Vi bød ham velkommen i min familie, og hans beretninger fra livet i Syrien og Libanon, om flugten til Europa og om kampen for at tilpasse sig en ny kultur blev til foredraget:

En Flygtnings Fortælling


I 2018 var jeg atter på vandretur med min rygsæk, denne gang i Armenien, hvor oplevelserne og samværet med armenierne gav mig inspirationen til det musikforedrag, som jeg holder sammen med min datter Amalie:

Et lille lys i et stort mørke - Armenien og Karen Jeppe


Det var også i 2018, at en flygtningefamilie bad mig om hjælp, for forældrene kunne hverken læse eller skrive, og deres børn kæmpede en kamp for at følge med i skolen – en kamp som de på det tidspunkt stod til at tabe! Dette indblik i hvad det er, disse nye familier i Danmark står overfor, og ikke mindst hvor kompliceret det egentlig er at forstå hinanden danner baggrunden for:

En fremmed forsøger at forstå