Helle Asmild

th_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpg

Forside

Hvem er jeg?

Foredrag, musik og historier

Undervisning

Pressefotos

Anmeldelser og presseomtale

Foldere

Videoer

Kalender

Kontakt

Links

 

 

En ny slags familie

 

Foredrag med musik


Et underholdende og tankevækkende foredrag om kulturmødet i en familie og om nogle af de muligheder for helt anderledes oplevelser, der er meget tættere på os, end vi går og tror.

 

sort 

 

For to år siden, da min ældste datter flyttede hjemmefra, flyttede en flygtning fra Syrien ind i min familie, og han bor nu sammen med min mand og mig samt vores fire hjemmeboende børn på nu 12, 15, 17, og 20 år.


Det var ikke en logerende, vi søgte, men et nyt medlem af familien, men hvordan er det at have en flygtning som familiemedlem? - og hvordan forklarer man et menneske fra helt anden kultur, hvorfor vi gør tingene, som vi gør, når man nogle gange ikke aner det selv?


Da min ældste datter fik sig en kæreste, var det en musiker fra Nairobis slum, så nu har jeg også en svigersøn fra Luo-stammen, og sådan præsenterede min 15-årige søn sin familie: ”Jeg har mine forældre, 3 storesøstre, én lillebror, en svigerbror fra Afrika og to kurdere… - Hov, hvordan begyndte alt det lige?”


Hvad er det, man lærer om sig selv og sin familie i mødet med det fremmede?
Hvad svarer man på spørgsmålet: ”Hvorfor kysser danskerne aldrig deres børn?”
Og da min 10-årige søn spurgte: ”Slås de?” var mit ærlige svar: ”Nej, nej, de slås overhovedet ikke, det er bare sådan, de hilser på hinanden!”


Et foredrag om konflikter, kultursammenstød og misforståelser, men mest af alt om hengivenhed, overraskelser og glæden over mødet med det fremmede.

 


En foredrag tager 60 -120 minutter, idet varighed kan tilpasses arrangørernes ønske.

Pris: 4.000 kr. plus transport fra Skanderborg