Helle Asmild

th_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpg

Forside

Hvem er jeg?

Foredrag, musik og historier

Undervisning

Pressefotos

Anmeldelser og presseomtale

Kalender

Kontakt

Links

 

En fremmed forsøger at forstå

En fortælling om at mødes

 

Et tankevækkende foredrag om et møde mellem
en dansker og en flygtning

 

hav

 

I dette foredrag fortæller jeg historien om mit møde med en flygtning, men det er kun halvdelen af foredraget, for i den anden halvdel fortæller jeg hans historie om, hvad det egentlig var, han oplevede, da han mødte mig.
Det viser sig at være to ganske forskellige historier! Begge historierne er gode at blive kloge af, og tilsammen giver de ny mening.


Helle%202017.jpg

Mohammeds familie havde inviteret min familie på mad.
Vi var lidt usikre - hvordan mon man hilser? Tænk engang - med kindkys!
Vi prøvede at efterligne dem, når de brugte det flade brød til at tage maden op med, men hvad skulle vi nu sige til hinanden?

 

Hvem er det egentlig, der er fremmed? For ham er den fremmede jo mig!

Mohammed syntes de fremmede var mærkelige - så komplet uforståelige.
Han måtte virkelig gøre sit yderste for at gøre et godt indtryk på dem - men hvordan? Han begyndte at tale med en af dem - så godt han nu kunne - på de fremmedes tungebrækkende sprog. Han fortalte lidt om sig selv, men det føltes underligt foruroligende, for hvad tænkte hun egentlig om det, hun hørte?

Efter foredraget vil der være mulighed for at bruge tid til spørgsmål og diskussion.

 

Lidt om mig selv:
Jeg har altid været interesseret i kulturmødet, og da min ældste datter flyttede hjemmefra, inviterede vi en flygtning til at bo i familien (efterfølgende har jeg såmænd også fået en svigersøn fra Nairobis slum).
Jeg fortæller ikke om de store begivenheder ude i verden men i stedet om alle de sjove, skæve og samtidig dybt alvorlige dagligdags misforståelser og konflikter, som de ser ud fra begge sider, når mennesker fra forskellige kulturer skal leve sammen og prøve at blive klogere på hinanden.

Dette foredrag er blevet til, da jeg har fået mange opfordringer til at lave en opfølgning på ”En Flygtnings Fortælling.” Foredraget er dog selvstændigt og står glimrende alene! Nederst under beskrivelsen af ”En Flygtnings Fortælling” samt under ”Anmeldelser,” kan man læse de anmeldelser, jeg hidtil har fået tilbage på søsterfortællingen ”En Flygtnings Fortælling.”

 

Pris:4.000 kr. + transport fra Skanderborg