Helle Asmild

th_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpgth_a_burgos.jpg

Forside

Hvem er jeg?

Foredrag, musik og historier

Undervisning

Pressefotos

Anmeldelser og presseomtale

Kalender

Kontakt

Links

 

Anmeldelser og presseomtale

Anmeldelser

 

En Flygtnings Fortælling

Den 18.marts 2019 skrev kirke og kulturmedarbejder i Gødvad sogn Lene Korshøj Rasmussen:

Helle Asmild indledte aftenen med at indrømme, at det faktisk var falsk varebetegnelse, når hun sagde, at hun var foredragsholder. Hun var nemlig historiefortæller!  Herefter leverede hun den rørende og tankevækkende fortælling om ”Ali”, en ung syrisk flygtning, som havde boet hos hendes familie over en længere periode. Alle i salen blev grebet af den unge mands skæbnefortælling -  om hans vej fra Syrien til Danmark og om hans livssituation.
Der var også tid til udveksling af spørgsmål og tanker og alle gik vi berigede og bevægede hjem.

En tilhører sagde på vej ud af døren: ”Hende må I gerne invitere igen”.

 

Den 3. marts 2019 skrev Dorit Skovmand fra Pjedsted-Bredstrup Foredragsforening:
Til vores højskoledag med temaet ”Frihed” havde vi inviteret Helle, da vi så hun havde ”et foredrag” om en syrisk flygtning, hun havde haft boende.

Vi fik bare så meget mere end en fortælling om en flygtning. Helle er en gudsbenådet fortæller, der kan fremkalde billeder på ens nethinde af mennesker, steder og hændelser, så man tror man har set dem. Følelserne sad helt uden på tøjet, uden at hun på noget tidspunkt havde været sentimental eller fordømmende om de hændelser, hun fortalte om. Jeg tror aldrig, der har været så stille i vores forsamlingshus. Vi sad helt opslugt af Helles rolige måde at være dramatisk på og vi fik så meget med hjem at tænke over. Vi kunne sagtens finde på at invitere hende igen med et af hendes andre emner.

 

Den 8. marts 2019 skrev Niels H. Elberling på facebook om optræden den 3.marts:

Jeg er meget enig i beskrivelsen af dit foredrag....og er blot ked af ikke at have hørt det hele. Du har en virkelig god form, en fin diktion og en præcis timing. Tag det fra en, som har holdt op til fire foredrag og 7 morgensamlinger pr uge i godt 30 år på højskolen.

 

Den 1. februar 2019 skrev Sognepræst Lise Thorbøll Melchiorsen, Hadsten Storpastorat:

"Helle Asmild er ikke foredragsholder - hun er historiefortæller, og formår med sin store indlevelse at videregive et andet menneskes livshistorie ved at danne billeder og følelser i tilhørernes hoveder. Det er godt gjort. Det er rørende og vedkommende. Alle burde høre "En flygtnings historie", som et ærligt indspark i den politiske debat om vores forhold til de mennesker, der rækker ud efter hjælp og gerne vil lære, hvordan det er at leve i Danmark.
Hermed varmt anbefalet!"

 

Den 18. januar 2019 skrev Anna Søndergaard fra Motion og Kultur, Hammerum:
Helle Asmild fortalte her i vores forening den 14. januar 2019. "En Flygtnings Fortælling". Helle Asmild er en levende fortæller og fangede alles opmærksomhed, og har efterfølgende fået stor ros fra forsamlingen (ca. 135 tilhørere).
Tak for det Helle.


 

 

 

 

Ungdommen er ikke hvad den har været!

En megafed oplevelse!
Andreas er et naturtalent, både med hensyn til at spille og synge, men han er også et stort dramatisk talent. Vi (Pensionistforeningen i Auning) havde en dejlig eftermiddag.
Anmeldt af Lis Nielsen d. 11. januar 2018


Nytårskur i kirkehuset i Ølsted
Vi havde en fantastisk aften med Andreas, æblet falder ikke langt fra stammen - en god musisk familie der har formået at skabe vidunderbarnet Andreas.
Andreas underholdt os i 1 1/2 time med hans fortolkning af alle de kendte sange fra vores ungdom, så hele salen gyngede. Vi beundrede hans optræden - dejligt at møde et ungt menneske der har lyst og mod til at give +60 en uforglemmelig oplevelse. Vi ønsker Andreas held og lykke fremover, med den gode stil du har valgt og øvet dig på i 10 år, godt gået.
Anmeldt af Gunhild Madsen, Samværsudvalget Ølsted Kirke d. 15. januar 2018

 

 

Presseomtale

Omtale i Kristeligt Dagblad

TV Østjylland: Welcome to My World - Helle Asmild